Kalender

Selgusid Läänemaa meistrid discgolfis

Pühapäeval, 15.augustil  toimusid Palivere discgolfi pargis Läänemaa meistrivõistlused. Klasse saime avada neljas rühmas. Ilm oli Paliverele omane tuuline ning omajagu raskemaks tegi ka kuumemat sorti ilm.

Peale esimest ringi olid põnevad seisud igas klassis, see tõotas pealelõunast väga põnevat ringi. Kui supp oli söödud mindi lämbes kuumuses teisele ringile.

Naiste klassis suutis oma paremuse maksma panna Mirjam Paas ja on Läänemaa meister 2020. a. Teise koha võitis Tiina Kängsepp ja kolmanda koha võitis pingelisemas heitluses Katrina Talving. Katrina oleks pidanud tegelikult veel juunioride klassis võistlema, aga juhendit järgides tõsteti ta naiste klassi ümber.

Meesjuuniorite klassis ei olnud vastast Tanel Toomemägi’le ja tema võitis ülekaalukalt meesjuuniori meistritiitli. Teise koha sai Markkus Kõre ja kolmandaks jäi Robin Uspenski.

Meesveteranide klassis oli aga väga pingeline võistlus kõigi kolme poodiumil olevate meeste vahel. Peale kahte ringi olid esikohta jagamas Rene Luiga ja Teet Saaberg. Nemad suundusi äkksurma süsteemis võitjat selgitama. Võitja selgus raskel teisel rajal, kui Teet eksis pikal ülesmäe putil ning sellega võitis Rene Luiga meesveteranide meistritiitli.

Pinevas heitluses pidi seekord Teet leppima teise kohaga. Üllar Mikk sai kolmanda koha, kui lasi kaks esimest teise ringi viimastel korvidel eest ära.

Meeste klassis oli sammuti väga põnev võistlus. Liiderpuul oli juba lõpetanud kui teine kaart lõpetas sedasama kuulsat teist rada. Artur Kütil oli viimane putt jäänud. Ta viskeala oli aia taga kuskil 8-9m peal ja suure galerii ees lajatas põlvelt läbi aia visates puti otse kettidesse ja sellega läks jagama Jürgen Jupitsaga teist kohta.

Esimese koha oli endale juba kindlustanud Indrek Rajamets väga hea teise ringiga. Ning temast sai ka Läänemaa meister discgolfis. Teise ja kolmanda koha peale mindi äkksurma mängima ning sammuti teisel rajal oli kulminatsioon kui Artur sarnaselt Teedule ei putiinud pikka ülesmäge putti ära ja Jürgen Jupits sai sellega teise koha ja Artur Kütt pidi leppima kolmanda kohaga.

CTP võistluse võitis 53cm-ga Tanel Toomemägi

Fotod Mati Kallemets 

Sündmust toetasid:  Läänamaa Sportiliit Läänela, Palivere Tervisekeskus, Neviprint, Disctroyer, Haapsalu seikluspark, Fra Mare Thalasso Spa Haapsalu.

Ülevaate koostas Raido Kängsepp, peakohtunik