Kalender

Heategevuse nimel jooksis üle 350 Läänemaa noore

Üle 350 kollase mesikäpa särgiga Läänemaa noore jooksis Haapsalu staadionil Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsiooni keskuse toetuseks. Sel aastal algas Teatejooksuga Euroopa Spordinädal Eestis. Teatejooks toimus juba 19. korda ja 29 kohas üle Eesti. Kokku oli registreerunud üle 14 tuhande osavõtja, millega tehti taas Teatejooksu osavõtjate rekord.

Iga – aastase teatejooksu eesmärk on pakkuda noortele võimalust tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest ning populariseerida sportlikke eluviise. Teatejooksul on oluline osavõtt ja kaasamõtlemine, sest võitjaid välja ei selgitada. Siin õpivad meie noored maast madalast hoolima inimestest enda ümber ja ühiskonnas ning hindama heategemise tähtsust. Ning loodetavasti oskavad noored sellevõrra rohkem väärtustada ka oma võimalusi liikuda ja sporti teha.

Lisaks annab Teatejooks panuse Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse toetusfondi kaudu nende laste heaks, kes on liikumisvõime kaotanud.
Käesoleval aastal aidati jooksuga Haapsalu Neuroloogilisel Rehabilitatsioonikeskusel soetada reaktsiooniseina, mida haigla saab kasutada nii teraapiatundides kui ka noorte patsientide vaba aja sisustamiseks. Reaktsiooniseina peal saab täita erinevaid liikumise ülesandeid, palliga täpsust visata, tasakaalu ja koordinatsiooni harjutada. Sein innustab lapsi liikuma heli- ja valgusefektidega, mis tekivad puudutamisel või viskega tabamisel. Mäng reaktsiooniseinal ei ole mitte ainult lastele lõbus ja kaasahaarav, vaid see on ka väga arendav – see on peamine põhjus, miks arstid ja terapeudid selle soetamist haiglale soovitavad.

Esmakordselt oli sündmuse läbiviimise enda kanda võtnud Lääne Maakonna Spordiliit Läänela koostöös SA Läänemaa haridusasutuste tervisedenduse spetsialisti Eveli Hansiga. Sel aastal avas jooksu Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse juhatuse esimees Kadri Englas.  Avajooksu tegid HNRK lapsed. Päeva juhtis kahekordne Eesti täiskasvanute hiphopi meister Janeli Kunnberg. Soojenduse tegid JJ-Street noored tantsijad.

Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuse tegevust toetada, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot) või tehes ülekande HNRK Toetusfond SA kontole SEB pangas EE 451010220268957228 märksõnaga Teatejooks. Rohkem infot kodulehel www.hnrk.ee/toetusfond

Teatejooksu korraldab MTÜ Tallinnmeeting. Teatejooksu suurtoetaja on Kalevi Mesikäpp, toetaja spordinädala läbiviija SA Liikumisharrastuse kompetentsikeskus, lisaks panustavad Indigo Foundations, Kultuurkapital, Tallinna linn, Tartu linn ja Eesti Kergejõustikuliit.