Kalender

Kutse koolitusele!

23. oktoobril kell 10 – 16.30 toimub Risti Loomemajas koolitus teemal „Kogukondade kaasamine liikumisharrastuse edendamiseks“

Koolituse eesmärk on avardada  arusaamist kogukonnast ning julgustada liikumisharrastuse edendajaid kogukondi avastama ja  nendega koostööd looma.

Koolituse läbinu suudab mõtestada kogukonna erinevaid tähendusi ning teab kaasaegseid lähenemisi kogukondade arendamisele, oskab oma töö kontekstis kaardistada kogukonna/kogukonnad ja selle liikmed. Koolitusel saab ideid, mõtteid ja tööriistu, kuidas kogukondi huvituma panna ja kaasata.

Koolitajaks on Eha Paas, kes on Eesti Rahvaülikoolide Liidu Kogukonnakeskse lähenemisviisi strateegilise partnerluse projektijuht ning Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledži õppekava Kogukonnatöö vananevas ühiskonnas külalislektor. Kogukondadega on Eha töötanud 1990. aastatest, 2022. aastal lõpetas ta Tartu Ülikooli kogukondade arendamise ja sotsiaalse heaolu õppekava.

Oma kogemust kogukonna kaasamisel liikumisharrastuste juurde tuleb jagama Arto Saar, Järva-Jaani kogukonna ühendaja ja Paide Linnameeskonna kogukonnajuht.

Päevakava

9.45                 Saabumine ja hommikukohv

10.00-11.30    Sissejuhatus päeva ja tähenduse loomine, sh:

  • arutame, kuidas me mõistame kogukonda;
  • miniloeng tänapäevasest lähenemisest kogukonnale ja kaasamisele.

11.30.11.45     Hingetõmbepaus – jalasirutus

11.45-13.15    Uute teadmiste valguses tutvume näidetega, mida liikumisharrastuste edendamiseks kogukondades tehtud. Oma kogemust jagab Arto Saar.

Seejärel arutame, millised grupid ja kogukonnad meid ümbritsevad ning visandame osalejate visiooni  kogukondadega koostööst.

13.15-14.15    Lõuna

14.15-16.00    Arutelu kaasamisest ja koostööst, sh:

  • kuidas saavutada koostöö kogukonnaga?
  • kuidas teada saada, mida vajab kogukond?

Arutelu lähtekohaks on eelmises plokis visandatud unistused.  Kaardistame ühiselt sihtrühmad ja koostame kaasamisplaani. Vahepeal sirutame ka jalga.

16.00 – 16.30  Koolituspäeva lõpetamine, kokkuvõtte tegemine.

Koolitusele on oodatud: Treenerid, liikumisõpetajad, (huvi)koolide esindajad, liikumissündmuste korraldajad, spordirajatiste haldajad ja KOV esindajad, liikumisharrastajad, kogukonnaaktivistid.

Koolitusemaht on 7 akadeemilist kontakttundi. Koolitusel osalenutel on võimalik saada tõend.

Lääne Maakonna Spordiiit Läänela poolt ellu viidava projekti „Läänemaa spordiobjektide võrgustiku  ja liikumisharrastuse organisatsiooni terviklik väljaarendamine“ tegevuse „Läänemaa terviseteadlikult liikuma“ perioodi mahub igal aastal üks arengukonverents, üks liikumisseminar ja üks liikumisfestival. Erinevatele sihtgruppidele korraldatakse 2026. aasta augustini kokku ka 13 koolitust. 2025. aasta mai lõpuks valmivad  brändi ja turundusmaterjalid.

Registreeru koolitusele hiljemalt 20. oktoobriks SIIN: https://forms.gle/qVKfVvtiCCW7PwvAA

Teie mõtted Läänemaa liikumisharrastuse edendamiseks on väga olulised!

Osalejatele tasuta.

Info:
Ülle Lass
Projektijuht
SL Läänela
+372 517 1746
spordiliit@laanesport.ee
https://www.laanesport.ee/peek-spordiprojekt/