Kalender

Risti Loomemajas koolitati Läänemaa liikumisharrastuse edendajaid

Risti Loomemajas toimus 23. oktoobril koolitus teemal „Kogukondade kaasamine liikumisharrastuse edendamiseks“. Kohal olid nii liikumisõpetajad, treenerid, spordirajatiste haldajad, KOV esindajad, Spordiliit Läänela esindajad, liikumisharrastajad kui ka kogukonnaaktivistid. 

Koolituse eesmärgiks oli avardada  arusaamist kogukonnast ning julgustada liikumisharrastuse edendajaid kogukondi avastama ja  nendega koostööd looma.

Päeva esimeses pooles andis osalenutele selgema arusaama kogukonnast ja tutvustas mitmeid kogukonna liike Eesti Rahvaülikoolide Liidu Kogukonnakeskse lähenemisviisi strateegilise partnerluse projektijuht ning Tallinna Ülikooli Haapsalu Kolledži õppekava Kogukonnatöö vananevas ühiskonnas külalislektor Eha Paas.

Liikumisharrastuse näiteid kogukondadest esitles Järva-Jaani kogukonna ühendaja ja Paide Linnameeskonna kogukonnajuht Arto Saar. Kogukonnas suudetakse ära teha nii palju rohkem, seetõttu on ka liikumisharrastuse edendamisel väga suur roll just kogukondadel. Läbi kogukondade jõuame rohkemate inimesteni.

Ettekannetest jäi kõlama väga paikapidav ütlus – „Üksilduse epideemia ravim on kogukond“, mis võtab kogu kogukonna olulisuse lühidalt kokku.

Päeva praktilises osas said osalised gruppides kirja panna tekkinud mõtted koostööst kogukondadega ja luua oma visioonid. Lisaks andis Eha teoreetilise osana ülevaate kaasamise protsessist, selle olulisusest ja kaasamisplaani koostamisest. Teoreetilistele teadmistele järgnes muidugi taaskord praktiline pool ning gruppides loodi kogukonna kaasamise plaanid, mida lähitulevikus plaanitakse ka ellu viia.

Koolituse jätkuna kohtutakse juba 21. novemberil Fra Mares Läänemaa liikumisseminaril “Kaasav ja liikuv Läänemaa”!

Seminari eesmärgiks kokku tuua erinevate organisatsioonide esindajad, kes tegelevad maakonnas liikumisharrastuse edendamisega, tervislike eluviiside propageerimisega ja/või kellel on ühine eesmärk parendada Läänemaa spordivaldkonna võimalusi. Päev keskendub võrgustike loomisele ja kogukondade kaasamisele liikumisharrastuse edendamisel. On ettekandeid, paneeldiskussioone, arutamisi ja kogemuslugusid.

Kõigi mõtted Läänemaa liikumisharrastuse edendamiseks on olulised!

Projekti on kaasrahastanud Euroopa Liit. Panuse omafinantseeringuks on andnud Läänemaa omavalitsused ja spordiliit Läänela.