Kalender

Tunnustus kategoorias „Märgatud 2016“

Lääne Maakonna Spordiliit Läänela korraldab maakonna spordivaldkonna tunnustamist. Selle raames andis spordiliit 13. jaanuaril Taebla kultuuri- ja spordikeskuses üle ka tunnustuse kategoorias „Märgatud 2016“.

Selle kategooriaga tahab spordiliit tunnustada neid, kes vabatahtlikuna on kaasa aidanud erinevate võistluste korraldamisel, kes on panustanud rahalise toetusega maakonnas korraldatavat või siis muud spordiinimesed, kes teiste esitatavate kategooriate alla ei sobi.

Selles kategoorias esitati 5 kandidaati. 2016. aasta tegemiste eest tunnustati klaasmeenega Ann Meriste White´i (pildil) Lihula vallast.

Ann on töötanud lastega 4 aastat, alustanud kõigiga ratsutamise õppimist päris algusest A-st ja B-st ning tänaseks jõudnud punkti, kus need, kes on tulihingeliselt asja juures olnud, saavad tuleval aastal osaleda Eesti Meistrivõistlustel Takistussõidus, sest nende võistlustulemused on juba nii head. 

Anniga on trennis ka väga turvaline – ta teab mida konkreetne laps suudab ja annab talle alati vaid veidi raskema ülesande, et tema oskusi edasi arendada.

Ann on väga loov. Ei ole ühtegi trenni, mis oleks täpselt sarnane mõne teisega. Iga trenn on unikaalne, sest kuidagi oskab Ann leida alati mõne uue ülesande või mooduse kuidas saaks ratsutamisoskusi lihvida.

Ann on väga tark. Lapsed saavad trennides ka väga tugeva teooriapõhja, tänu millele nad saavad aru nüanssidest ratsutamises, mis muidu jääksid segaseks. Lapsed, kes käivad üle-eesti võistlemas, vajavad juba rohkelt ka teoreetilisi teadmisi, et võistlustel õnnestuda.

Annile usaldas Eesti Ratsaliit ka Lääne Regiooni Karikasarja ühe etapi korraldamise, mis toimus mais 2016.

Anni enda lühike kokkuvõte oma nägemusest treeneritööst on selline: Treeneri töös pean oluliseks eesmärgi loomist ja selle poole treenimist, arvestan iga lapse ja hobuse individuaalsust ja eripära. Väga tähtis on seletada miks midagi tehakse. Oluline on, et nii lapsed kui ka hobused/ponid end hästi ja turvaliselt tunneksid ja treeningut naudiksid.

Teised kandidaadid:

Ants Kristjan Tamm on noor, tubli aktiivne Martna valla spordimees ja spordielu elavdaja. Väga positiivne eeskuju ja kaasatõmbaja ka paljudele Martna noortele. Ta oli 13. veebr 2016 Martnas Läänemaa XXII Talimängudel orienteerumise raja ettevalmistaja ja läbiviija ning kaasalööja paljudel aladel.
Ants Kristjan on edukalt esindanud Läänemaad erinevatel orienteerumise ja rattaorienteerumise võistlustel, ka väljaspool Eesti riiki. Tema oli 8. mail Martnas “Emadepäeva rattaorienteerumise” idee algataja ja läbiviija, rajameister, kaardi ettevalmistaja.

Kadri Lukk on vaieldamatult üks säravamaid  laste- ja noorte liikumisharrastuse eestvedajaid. Suusaklubis Sulas on tal mitmed treeninggrupid, ta tunnustab ja motiveerib kõiki treeningutel osalejaid individuaalselt, lapse/ noore võimeid ja arengut arvestades.
Väga tänuväärne oli laste suusavõistluse Kiire Suusk 2016 korraldamine Paliveres.
Kadri on oma põhimõtetes väljendanud, et ta ei ole oma tegevuses orienteeritud ainult saavutusspordile, vaid tema jaoks on oluline, et lapsed tunneksid rõõmu liikumisest, eneseületamisest, võistlemisest ja kui tuleb võit, siis see on boonus. et spordipisik muutuks elustiiliks!

Tarmo Tuisu juhtimise all on valminud Haapsalu linna 2016. aastal vehklemishall.

Anželika Murik on hea näide sellest, et kui sind ikka midagi huvitab, siis pead ise olema aktiivne, võtma asja kätte ning huvipakkuvast saab vormida eluviisi nii endale kui teistele. Anželika eluviis on tervis, sport ja liikumine.
Peale esimese lapse sündi läks Anželika õppima vesiaeroobika treeneriks, peale teise lapse sündi läks õppima Pilatese treeneriks. Mõlemad erialad olid sel hetkel uudsed ning polnud ka teada kas ja kuidas rahvas seda vastu võtab (eriti nii väikeses kogukonnas kui Haapsalu ja Läänemaa). Tänaseks on näha, et vesiaeroobika ja Pilates on leidnud oma kindla koha Läänemaa treeninguhuviliste seas.
Anželika aladega saavad tegelda igas vanuses ja erinevate kehaliste harjumustega tervisespordihuvilised, kes muidu võib olla treeningutele üldse ei tuleks. Seega on ta kaasa aidanud tervislike eluviiside positiivse maine kujundamisele. Anželika on suutnud oma aladega laiendada maakonnas pakutavate treeningute ampluaad.
Anželika on üks tervisestuudio loojatest. Seal toimuvad erinevad regulaarsed treeningud – Pilatese erinevad treeningud, BodyArt, individuaalsed joogatunnid, samuti peredele ja lastele.
2016. aasta hulljulge tegu oli Anželikal koos pere ja sõbraga avada suveks tervisliku toiduga söögikoht (suvekohvik Hugo).
Tema kirg on tantsimine – ta jõuab osaleda nii segarahvatantsurühma Läki tantsule! kui ka tantsurühm Black Coffee tegemistes.